Συνεχίζονται όλο το Μάη οι παραστάσεις της Δόνας Τερηδόνας

Layout 1

Η αδίσταχτη Δόνα Τερηδόνα, η τετραπέρατη Λουκία, ο ατρόμητος οδοντογιατρός, κάθε Κυριακή στις 11.00 και στις 13.30 στην Παραμυθοχώρα.

Θανάσης Πολφός και οι σπαρταριστοί γορίλλες με τα σομπρέρο ζωντανεύουν στη σκηνή της Παραμυθοχώρας για να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στην Ισπεπονία, έναν από τους πιο μαγευτικούς κόσμους του ποιητή παραμυθιών, Ευγένιου Τριβιζά.

Την απίστευτη αυτή ιστορία της πεντάμορφης Σπανιόλας αρχόντισσας που ο καθρέφτης της τη διαβεβαιώνει ότι έχει το πιο λαμπερό, το πιο αστραφτερό, το πιο γλυκό και φωτεινό χαμόγελο του κόσμου και του μικρού κοριτσιού που όταν χαμογελάει λάμπει ο ήλιος και ανθίζουν οι τριανταφυλλιές, τη διηγήθηκε στον Ευγένιο ένας έμπορος μαγικών χαλιών και μαγικών κουρελούδων από τη Βαγδάτη που την είχε ακούσει στην Ισπεπονία από τη γιαγιά του πρώην ταυρομάχου Ελ Πεπόλδο ντε Θαλούθας ντε Βερέγγας. Ο Ευγένιος τη διηγήθηκε με τη σειρά του σε μας μια καλοκαιριάτικη μέρα που είχαμε ναυαγήσει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων και πίναμε μαζί του βυσσινάδα με παγάκια από δροσοσταλίδες στο δάσος με τα ερωτευμένα τρυποκάρυδα.

Ο Πουκιπόν ο άσπρος του ελέφαντας είχε τότε την ιδέα να παρουσιάσουμε την ιστορία στην Παραμυθοχώρα και η Σύνθια ο παπαγάλος, η Λιλή η παρδαλή λεοπάρδαλη, 

ο Πελέ ο ταχυδρομικός πελεκάνος και όλοι οι φίλοι του Ευγένιου συμφώνησαν.

Έτσι κι έγινε.

Στην παράσταση που θα παρακολουθήσετε, ηθοποιοί, κούκλες μάπετ, θέατρο σκιών, μαύρο θέατρο και πολυμέσα λειτουργώντας αρμονικά δημιουργούν μια απολαυστική παραμυθένια ατμόσφαιρα που ελπίζουμε ότι θα σας διασκεδάσει, θα σας εμπνεύσει, θα σας ενθουσιάσει και θα σας κάνει να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο την οδοντόβουρτσά σας. 

Μαρία και Σπυριδούλα

Οι συντελεστές της παράστασης

–Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

–Σκηνοθεσία: Μαρία Παπαγεωργίου

–Σκηνογραφία-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

–Κατασκευή κούκλας-Κοστούμια: Σπυριδούλα και Μαρία Παπαγεωργίου

–Χορογραφίες: Δήμητρα Κρητικίδη

–Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

–Παίζουν: Μαρία και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

 

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Μετά την παράσταση ακολουθεί εργαστήριο κατασκευής κούκλας με τιμή 3€

Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Παραμυθοχώρα-Κιβωτός Μύθων

Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1, Μέτς

Τηλ. 2109216346, 6936655925 & 927

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*