BabySmart Βιβλιοπαρουσίαση! “Μαμά, μπαμπά, σας χρειάζομαι” της Γιούλης Μιγγείρου από τις εκδόσεις Ψυχογιός!

9786180107418_hd

Γονείς που ανοίγουν διάπλατα την πόρτα της εξερεύνησης των συναισθημάτων και των σκέψεων των παιδιών τους. Γονείς που διαπαιδαγωγούν και μεταφέρουν στα παιδιά τους μηνύματα για τη ζωή, ανάλογα με τις οικογενειακές αξίες και τις αρχές στις οποίες πιστεύουν

Γονείς που είναι πάνω απ’ όλα σύντροφοι, γι’ αυτό η συνεννόηση και η επικοινωνία μεταξύ τους μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη ομαλών και λειτουργικών οικογενειακών σχέσεων.

Με απαραίτητα συστατικά την υπομονή, την επιμονή, τη θέληση. Αλλά και με σεβασμό στους κανόνες, στα όρια, στις ισορροπίες. Με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρουτίνας και των καθημερινών δυσκολιών.

Το βιβλίο αυτό θα σας προτείνει τρόπους για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να προσδιορίσουν την κοινωνική ταυτότητα και τον ρόλο τους. Ο τρόπος με τον οποίο θα αφουγκραστείτε και θα σταθείτε απέναντι σε ενδόμυχες σκέψεις και συμπεριφορές των παιδιών σας θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την ψυχικά υγιή ενηλικίωσή τους.


Μαμά, μπαμπά, σας χρειάζομαι

Πρακτικές συμβουλές για γονείς νέας γενιάς που θέλουν να έχουν χαρούμενη και θετική επαφή με τα παιδιά τους.

Ένα βιβλίο για γονείς, που δε γεννιούνται γονείς, αλλά μαθαίνουν κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας με τα παιδιά τους.


Από τη συγγραφέα

«Αυτό που θέλω να επισημάνω στο βιβλίο μου είναι η ιδιαίτερη σημασία της ήρεμης επαφής μεταξύ των γονέων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με την καλή σεξουαλική ζωή, την αγάπη, τη φροντίδα, τη στοργή, την υπομονή, την επιμονή, τη θέληση αλλά και με υποχωρήσεις. Γιατί οι χαρούμενοι γονείς είναι ψύχραιμοι γονείς, που δεν καταβάλλονται από υστερίες και κακή διάθεση. Έτσι, και τα παιδιά μαθαίνουν να ζουν σε ανάλογη οικογενειακή ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα αυτή να εδραιώνεται μέσα τους ως συναίσθημα και ως συμπεριφορά που θα εκδηλώνεται σε διάφορες περιόδους της ζωής τους και μέσα από διάφορες εκφάνσεις. Όσο πιο ασφαλές και ήρεμο είναι το οικογενειακό περιβάλλον τόσο πιο δυνατά θα νιώθουν και τα ίδια τα παιδιά έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις καθημερινές προκλήσεις.»


800Η ΓΙΟΥΛΗ ΜΙΓΓΕΙΡΟΥ κατάγεται από την Μάνη Λακωνίας, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει αποφοιτήσει από το Αμερικάνικο Κολλέγιο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τομέα της Ψυχολογίας. Έκανε μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc Psychology and  Counseling) στο Manchester Metropolitan University της Αγγλίας. Από το 2006 έχει ιδρύσει το Κέντρο Συμβουλευτικής για το Νέο, τον Έφηβο και την Οικογένεια στην Νέα Σμύρνη και προσκαλείται από σχολεία και συλλόγους για ομιλίες με θέματα παιδικές φοβίες κι ανασφάλειες, πειθαρχία και παιδί, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τεχνικές και μέθοδοι αποτελεσματικής μελέτης, βία κι επιθετικότητα, συναισθηματική νοημοσύνη, οικογένεια και παιδί. Κυρίως, ασχολείται με την συμβουλευτική γονέων, νέων, εφήβων και ζευγαριού. Επίσης, από το 2011 οργανώνει ομάδες που εστιάζουν κυρίως στη δημιουργία και εδραίωση της γυναικείας αυτοπεποίθησης. Αυτό που δεν έχει σταματήσει να κάνει από το 2002 είναι η ενασχόληση με τα παιδιά της που τη θεωρεί την πιο σημαντική, δύσκολη κι υπεύθυνη δουλειά που έχει αναλάβει ποτέ στη ζωή της.


Εκδόσεις Ψυχογιός

2103602535 –  2310251373

http://www.psichogios.gr

https://www.facebook.com/psichogios


Μαμά, μπαμπά, σας χρειάζομαι

Συγγραφέας: Γιούλη Μιγγείρου
Κατηγορία: Γενικών Γνώσεων
Σειρά: Για να ζούμε καλύτερα
1η  Έκδοση: Οκτώβριος 2014
Σελίδες: 392
Ηλικία: 18+
ISBN: 978-618-01-0741-8
Τιμή: 15,50 €
ISBN E-book: 978-618-01-0742-5
Τιμή e-book: 11,99  €
Μορφή e-book: ePUB

 

 

5 comments

  1. Φανουρία Αγγελοπούλου says:

    Καλή μας τύχη!!!!

  2. αντε να δουμε μπας.

  3. KATERINA TSIARA says:

    TELEIO!!!!!

  4. Κυριακή says:

    Πραγματικά υπέροχο δώρο!