“Η Κόκκινη Μύτη” στη παιδική σκηνή του Θεάτρου Πόλη

Κόκκινη Μύτη

“Η Κόκκινη Μύτη” Η ιστορία του κλόουν Ζακ – Ζαν Περώ από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στη παιδική σκηνή του Θεάτρου Πόλη και κάθε Κυριακή στις 12 μ.μ.

Ένα τσίρκο που έχει φαλιρίσει, μια μπαλαρίνα που τις νύχτες χορεύει στους δρόμους της πόλης, μια εκκεντρική γειτονιά με ακόμα πιο εκκεντρικούς κατοίκους, μια γιαγιά που ψάχνει παρέα για να παίξει, η βασίλισσα της Αγγλίας (αυτοπροσώπως) και ένας κλόουν που πεισματικά αρνείται να αποχωρίστεί την… κόκκινη μύτη του εμπλέκονται σε ένα σουρεαλιστικό παραμύθι που καταπιάνεται με το διαχρονικό θέμα της αποδοχής του εαυτού μας και του «άλλου».

Η υπόθεση του έργου

Ένα βροχερό απόγευμα το τσίρκο στο οποίο ζει και εργάζεται ο κλόουν Περώ θα κλείσει κι ο ίδιος θα πρέπει να αλλάξει περιβάλλον και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, έξω απ αυτό. Σύντομα όμως αυτή η αλλαγή θα αποδειχθεί ιδιαίτερα περιπετειώδης εξαιτίας… της κόκκινης μύτης του, μιας κόκκινης μύτης που όπως όλα δείχνουν έρχεται πλέον σε πλήρη αντίθεση με το νέο περιβάλλον. Επιπλέον τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα καθώς αυτή η αντίθεση δεν φαίνεται πως περιορίζεται αποκλειστικά ως προς το ζήτημα της εμφάνισης…

Στην πόλη όμως που έχει βρεθεί δεν φαίνονται όλοι να συμπαθούν ιδιαίτερα τέτοιου είδους «αντιθέσεις» και πολύ περισσότερο… κόκκινες μύτες που αγαπούν τα παιχνίδια και έχουν την τάση να δημιουργούν αταξίες και… προβλήματα!. Ωστόσο πως θα μπορούσε ο Περώ να να απαρνηθεί ή να αλλάξει την κόκκινη μύτη του; Αφού…αν το έκανε αυτό, δεν θα ήταν πια…ο κλοουν ο Περώ! Δεν θα ήταν πια… ο εαυτός του!

Το έργο “Η Κόκκινη Μύτη” είναι μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση που με τη χρήση video και animation, τεχνικών σωματικού θεάτρου και μιούζικαλ και μια σειρά από απίθανους χαρακτήρες ζωντανεύει μια ιστορία που παρακινεί τα παιδιά να αναπτύξουν σκέψεις πάνω στη διαφορετικότητα και την ομοιογένεια, πάνω στην αποδοχή και τη δύναμη της φιλίας, πάνω στο πως οι διαφορές μας συχνά ενέχουν την συμπληρωματικότητα και εμπλουτίζουν το κόσμο.

Συντελεστές Παράστασης:

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Βάσια Παρασκευοπούλου

Μουσική: Ορέστης Τάνης

Video/Animation παράστασης: Παναγιώτης Ανδριανός Κοστούμια:Τριάδα Παπαδάκη Κίνηση: Γιώργος Αμέντας

Ηθοποιοί: Γιάννης Δρακόπουλος, Βίκη Χατζοπούλου,Νάντια Περιστεροπούλου,Μαρίνα Τσουμπρή Μαρίνα, Ουσίκ Χανικιάν

Μια παραγωγή της ομάδας Μικροί ΠυροΤέχνες με το θέατρο ΠΟΛΗ

Γενική είσοδος: 7€, Ατέλεια, και ομαδικά εισιτήρια (σχολεία, συλλόγοι): 5€

4 comments

 1. Γιαννησ says:

  πολυ καλο

 2. ΘΈΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΜΑΣ

 3. Αριστειδης Καθοπουλης says:

  Ευχαριστουμε

 4. BabySmartAdmin says:

  Αναβολή προγραμματισμένης πρεμιέρας για την παράσταση “Κόκκινη μύτη”

  Δυστυχώς για λόγους που υπερβαίνουν την προσπάθεια και την θέλησή της ομάδας παραγωγής θα πρέπει να αναβληθεί προγραμματισμένη για τις 4/12 πρεμιέρα της παιδικής παράστασης Κόκκινη Μύτη. Άμεσα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία και το νέο θέατρο όπου θα φιλοξενηθεί η παράσταση!
  Η ομάδας παραγωγής ζητά συγνώμη για την αναστάτωση και σας ευχαριστεί που είσαστε δίπλα της στην προσπάθειά της!